LEZING: De Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Geertje Waanders verzorgt op verzoek bij u thuis of nader te bepalen locatie boeiende kunstlezingen voor jong en oud. Onder het motto “kunst anders bekijken” verzorgt ze ondermeer lezingen over: De Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Midden op de Veluwe ligt één van de grootste natuurgebieden van West-Europa: het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier ligt één van de grootste beeldentuinen van West-Europa, de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum.

De Beeldentuin beslaat maar liefst 25 hectare. Het vormt het decor voor meer dan 150 beelden. Een unieke verzameling met onder andere beelden van Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra en Jean Dubuffet. In het in 1939 geopende Kröller-Müller Museum is ook beeldhouwkunst te zien. De Beeldentuin werd in 1961 geopend.

In twee paviljoens, ontworpen door Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck, zijn kleinere beelden bijeengebracht. Grasvelden zijn gebruikt alsof het museumzalen zijn en er is zorgvuldig gezocht naar relaties tussen de beelden onderling en tussen de beelden en de natuurlijke omgeving. Een aantal beelden is dan ook speciaal voor hun beoogde plek gemaakt.